Chytí vás niekedy v kuchyni pocit frustrácie a stereotypu? Radi by ste si navarili niečo „neokukané“? Možno vás inšpiruje recept od nie celkom tradičného šéfkuchára.
Zubár, ktorý rád varí – taký je názov našej gastronomickej série, v ktorej sa primár našej kliniky MUDr. Alexander Schill venuje spolu s Mirkou Kalisovou (nielen) kulinárii. Tentokrát spoločne pripravili tradičné jedlo so zaujímavou modifikáciou: bolonské špagety s mäsom a pritom bez mäsa. Chutný a tiež veľmi zdravý pokrm určite veľmi vhodne ozvláštni aj vaše domáce À la carte.
A ako obvykle, varenie so zubárom nemôže byť len o ingredienciách a postupe, ale tiež o zubárskych témach.
Čo sa pri varení dozviete tentokrát?
- Aký prípad je pre zubárov skutočne zložitý
- Na čo prišiel doktor Schill po 30 rokoch naprávania problémov v ústach pacientov
- Vďaka čomu môžu pacienti Schill Dental Clinic ušetriť a zároveň si odkladať na zákroky do budúcna pre seba a blízkych
Recept na bolonské špagety s tuniakom
Na prípravu potrebujete
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 2 ks ančovičky v oleji
- 2 konzervy jemno nasekaných paradajok
- špagety
- tuniak vo vlastnej šťave
- na dochutenie bazalka (čerstvá,alebo sušená)
Postup
Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme 2 ks ančovičiek (prípadne zvoľte množstvo podľa chuti) a orestujeme, až sa nám ančovičky rozpadnú a ochutia olej. V samostatnom hrnci medzitým uvaríme špagety v osolenej vode.
Do panvice s orestovanou cibuľou pridáme 2 konzervy najemno nasekaných paradajok a všetko spolu povaríme cca 30 min. Do základu na panvici pridáme uvarené špagety. Pridáme tuniaka z konzervy a zľahka premiešame. Nakoniec jedlo na tanieri ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!