Milujete kuchyne svojich obľúbených destinácií a vždy vás popritom prepadne chuť získať recept? Aj náš pán primár, MUDr. Schill, má tento „zvyk“ – keď mu niečo zachutí, bez ostychu si vypýta recept a poďakuje šéfkuchárovi. Tentoraz si z Chorvátska priniesol recept na legendárny Brodet – stredomorskú rybaciu polievku.
V ďalšej časti relácie Zubár, ktorý rád varí ju pripraví spolu s Miriam Kalisovou a pri varení sa opäť dostanú aj k zubom: k poctivej starostlivosti, férovým informáciám a pár novinkám pre našich pacientov.
Dozviete sa napríklad:
- kedy a na aké ošetrenie vám zdravotná poisťovňa preplatí časť ošetrenia,
- ako funguje náš Program Zdravé zuby a ako z neho profituje celá rodina,
- akú aplikáciu pre klientov pripravujeme, aby ste mali kontroly a odporúčania vždy po ruke.
Recept na Brodet – stredomorskú rybaciu polievku
Ingrediencie:
- olivový olej
- 3 ks cibuľa
- 1 ks morský vlk cca 700gr, vyfiletovaný (bez kostí)
- 300 gr krevety (druhovo väčšie, typ: tygrie krevety)
- 250 gr pasírované paradajky
- 1 PL pretlak (koncentát)
- 1 PL ocot
- 2 ČL vegeta bez glutamánu
- 2 ČL soľ
- čierne korenie
Postup:
Na panvici na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu do sklovita. Môže byť nakrájaná na väčšie kúsky. Po orestovaní pridáme 1 balenie pasírovaných paradajok, 1 polievkovú lyžicu pretlaku, 1 polievkovú lyžicu octa. Následne do hrnca pridáme krevety.
Na väčšie kusy pokrájame morského vlka a tiež pridáme do hrnca. Doplníme vodou a pozvoľna varíme, pridáme 2 čajové lyžičky sušenej zeleniny (typu vegeta bez glutamánu), 2 čajové lyžičky soli a pridáme čierne korenie podľa chuti. V tejto fáze môžeme dochutiť vínom, prípadne cesnakom a necháme zovrieť. Varíme 20 min.

Servírovanie: Servírujeme v hlbokých tanieroch a na záver si každý môže dochutiť polievku podľa chuti. Podávame s kváskovým chlebíkom.
Prajeme dobrú chuť.