V ďalšom dieli Zubára, ktorý rád varí prichádza doktor Schill s chutným a zdravým receptom. A to aj napriek tomu, že spolu s Miriam Kalisovou bude tentokrát pripravovať mäsitý pokrm. V hlavnej úlohe sa totiž na pekáči ocitne králičie mäso, ktoré je chudé, a teda obsahuje nižšie množstvo tuku a kalórií. To znamená, že sa ľahko trávi a je vhodné nielen pre deti, ale aj pri chudnutí.
A keďže táto unikátna séria nie je iba o varení, aj v tejto časti sa od šéfkuchára dozviete zubárske pikošky.
Čo sa v tejto časti (okrem receptu) dozviete?
- aké sú najčastejšie príčiny zápachu z úst a ako ho riešiť
- ako môžete vďaka Programu Zdravé zuby získať až 7-ročnú záruku na zákroky v Schill Dental Clinic
Recept na králika na koreňovej zelenine
- petržlen
- mrkvu
- zemiaky (ku každému kúsku králika 1 zemiak)
- 4 králičie stehná (alebo iné kusy z králika)
- plátky slaniny
- soľ
- celú rascu (prípadne drvenú, alebo mletú)
Postup
Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska a vložíme do pekáča. Zemiaky nakrájame tiež na kolieska a uložíme na zeleninu. Osolené králičie stehná uložíme v pekáči na zemiaky. Každý kus obložíme plátkom slaniny. Na záver ochutíme celou rascou a podlejeme vodou. Podľa chuti môžeme dochutiť červenou mletou paprikou.
Pečieme pod pokrývkou 1 hodinu pri teplote 220 stupňov, nakoniec 10 minút necháme králika ešte zapiecť bez pokrývky. Na tanieri dozdobíme čerstvým rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!